ro
en
Grid Technology a luat fiinta in anul 2014 insa activitatea sa rezida inca din anii 1999, cand echipa care formeaza Compania a debutat individual pe diverse proeiecte de modernizari si retehnologizari in domeniul energetic si al automatizarilor in domeniul comaniilor de apa, ocupand pozitii de: commissioning, management de proiect, proeiectare si consultanta tehnica de specialitate. Grid Technology este specializata in elaborarea si implementarea strategiilor si solutiilor privind sistemele integrate de comanda-control, protectii, sistemelor SCADA in domeniul energetic si al companiilor de apa, furnizarea de instrumente de masura si echipamente de test pentru energetica.
 
Compania se bazeaza pe un nucleu tehnic compus din ingineri specializati atat pe proiecte de modernizare si retehnologizare la nivel national cat si international, realizand operatiuni specifice de: proiectare, configurare, parametrizare si punere in functiune de sisteme integrate de comanda-control, protectii, automatizari si sisteme SCADA. Echipa de specialisti are expertiza si experienta atat in domeniul energetic (P & T & D, renewable plants) cat si in domeniile conexe domeniului energetic: IT, retele de calculatoare, telecomunicatii, sisteme integrate de securitate, automatizari industriale, etc .
 
Exceptand domeniul energetic traditional de producere, transport si distributie a energiei electrice, Compania a avut si are in derulare in diferite faze proiecte pentru generarea energiei verzi (centrale regenerabile - parcuri fotovoltaice, ferme eoliene, cogenerare bazata pe gaze).
 
Solutiile Grid Technology (ca si integrator) se bazeaza pe echipamente si instrumentatie provenita de la furnizori de renume in domeniul energetic, IT si automatizari, ceea ce confera garantia sigurantei si calitatii la toate sistemele proeiectate si puse in functiune.
 
Suplimentar, Grid Technology ofera si servicii de Consultanta, training si puneri in functiune pe domeniul electric, automatizari si SCADA atat pentru sectorul energetic cat si pentru Companiile de Apa si Hidrocentrale.